Nastavlja se trovanje sumatranskih slonova u Indoneziji, ostalo ih još 3.000

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se trovanje sumatranskih slonova u Indoneziji, ostalo ih još 3.000

U zapadnom delu Indonezije danas je pronađeno još jedno telo otrovanog sumatranskog slona, pripadnika ugrožene vrste. Sumnja se da su slona otrovali ljudi, kako bi zaštitili svoje useve od uništenja. Telo slona u potoku u pokrajini Aceh

Iz Ministarstva šumarstva rekli su da je danas, u blizini plantaže u pokrajini Aceh, pronađeno telo mužjaka starog 20 godina. Poznato je da je grupa slonova poslednjih dana lutala tom oblašću, uništavajući useve.

Prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meseca je, u istoj pokrajini, otrovana 18 godina stara ženka.

Zbog krčenja šuma u poljoprivredne svrhe, slonovi se, u potrazi za hranom, kreću ka naseljenim oblastima. Ostalo je manje od 3.000 sumatranskih slonova, a stručnjaci upozoravaju da bi, ukoliko se ne uvedu mere za njihovu zaštitu, oni mogli biti istrebljeni.

Najveći procenat pripadnika ove vrste, preko 80 odsto, umire od posledica trovanja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I dalje truju slonove na Sumatri

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2012

U zapadnom delu Indonezije danas je pronađeno još jedno telo otrovanog sumatranskog slona, pripadnika ugrožene vrste.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.