Nastavlja se rat: Nove sankcije Rusiji, Stejt dipartment bez komentara

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se rat: Nove sankcije Rusiji, Stejt dipartment bez komentara

SAD će, kako se očekuje, uvesti nove sankcije Rusiji možda već danas, saopštila su dvojica zvaničnika u Trampovoj administraciji.

Sankcije će biti uvedene, kako su rekli, na osnovu prošlogodišnjeg zakona koji je usvojen zbog optužbi da se Rusija mešala u izbore 2016. godine, prenela je agencija AP.

Prema tom zakonu, u januaru je objavljena lista ruskih tajkuna i političara i neki od njih biće, kako je navela američka agencija, verovatno obuhvaćeni sankcijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Stejt department nije želeo da komentariše navode tih zvaničnika.

Američki predsednik Donald Tramp je pre dva dana rekao da će njegova administracija nastaviti da vrši pritisak na Rusiju zbog mešanja u predsedničke izbore prošle godine.

- Niko neće biti oštriji prema Rusiji od mene - rekao je tada Tramp.

U martu su SAD uvele sankcije za 19 građana Rusije i pet ruskuh kompanija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.