Izvor: Blic, 09.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše plesačice druge u svetu

Naše plesačice druge u svetu

VRANJE - Igračice Plesnog kluba 'La Luna' iz Niša i Vranja vratile su se sa Svetskog prvenstva u modernom plesu u nemačkom Bremenu, gde su u disciplini šou-produkcija osvojile drugo mesto. Osvajanje titule vicešampiona sveta još je značajnije kada se zna da se za svetski tron borila 31 državna reprezentacija sa više od 4.000 plesačica.

Prepuno gledalište sportske hale u Bremenu oduševljeno je pozdravilo desetominutni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastup 73 izuzetno nadarene devojčice koje su za samo godinu i po dana učenja i napornih treninga uspele da dospeju u sam svetski vrh. Šampion sveta je plesna grupa iz Estonije, ali mnogi smatraju da su Nišlijke i Vranjanke bile bolje. Mlade plesačice, šampionke Srbije, bile su ubeđene da će se popeti na pobednički tron. Kada je saopšteno da su zauzele drugo mesto, većina članica 'La Lune' je zaplakala.

Direktor Plesnog kluba 'La Luna' Nebojša Slavković rekao je da je izuzetno zadovoljan uspehom naših plesačica

- Iznenadili smo mnoge stručnjake, jer su devojčice izuzetno dobro izvele tešku koreografiju, koja je trajala deset i po minuta. Šteta je što nisu zauzele prvo mesto, ali je naša ekipa moralni prvak sveta u modernom plesu. Za osvojeno drugo mesto dobili smo pehar i diplome. Poslovično štedljivim Nemcima bilo je skupo da nam dodele 73 medalje. Ali ni to nije važno, jer su naše devojčice pokazale da su bez premca u svetu - kaže Slavković.

Najzaslužnija za veliki uspeh 'La Lune' jeste trener i koreograf Snežana Jaćimović, koja svakog vikenda dolazi iz Niša u Vranje da bi vežbala sa talentovanim plesačicama. Posle Svetskog prvenstva, održani su treninzi, a koliko se na njima ozbiljno radilo potvrđuju izjave da se plesalo kao na prvenstvu u Bremenu.

- Za ovakav uspeh potrebno je mnogo truda na treninzima. Ples je živa materija i zato kod nas nema ograničenja u kreativnosti, ali moramo da poštujemo standarde plesova. Devojčice su do sada savladale disko-dens, šou-dens, hip-hop i disko-šou - rekla je Janjićeva.

Nažalost, predstavnici opštine Vranje nisu imali razumevanje za finansijske teškoće 'La Lune'. Članice naše plesne reprezentacije od vranjske lokalne samouprave nisu dobile ni dinar, pa su put i boravak finansirali roditelji.

Nikola Anić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.