Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Jul.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narkodileri oteli četvoricu novinara

SIJUDAD MEKSIKO - Kako se sumnja, jedna banda plaćenika otela je četvoricu meksičkih novinara koji su izveštavali o organizovanom kriminalu u severnom Meksiku, što je poslednji u nizu incidenata kojim narkokarteli nastoje da ućutkaju medije, javili su lokalni mediji.

Snimatelj i tri novinara oteti su u ponedeljak tokom izveštavanja o skandalu u zatvoru u severnoj državi Durango, gde su zatvorenici optuženi za skrivanje oružja za lokalni kartel.

Širom Meksika vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se ratovi među kartelima za kontrolu više milijardi vrednog tržišta trgovine narkoticima, a od 2006. godine život je izgubilo više od 26.000 ljudi, podsetila je britanska agencija.

Najmanje 30 novinara je od 2006. godine ubijeno u Meksiku.

Meksiko je jedna od najopasnijih zemalja za medijske radnike, saopštio je Odbor za zaštitu novinara sa sedištem u SAD.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.