Nariškin: Situacija oko Irana razvija se prema veoma alarmantnom scenariju

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nariškin: Situacija oko Irana razvija se prema veoma alarmantnom scenariju

Situacija u vezi sa Iranom razvija se po veoma zabrinjavajućem scenariju, nju opasno podstiče Vašington i u takvoj situaciji važno je da impulsivnost pojedinih političkih lidera ne prevlada nad zdravim razumom, izjavio je novinarima direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
„Očigledno je da se situacija razvija prema veoma alarmantnom scenariju. Glavni razlog za sve je jasan – to je povlačenje Sjedinjenih Američkih Država iz takozvanog iranskog nuklearnog sporazuma, pri čemu je većina zemalja prilično uverena da Iran u potpunosti ispunjava svoje obaveze po tom sporazumu“, rekao je Nariškin na marginama sastanka Saveta direktora bezbednosnih agencija i specijalnih službi zemalja-članica Zajednice nezavisnih država. „Zbog toga pritisak Sjedinjenih Američkih Država na situaciju dobija veoma opasan karakter. Ovde je važno da strane obuzdaju svoje emocije i impulse. U takvoj situaciji ne treba dozvoliti da impulsivnost pojedinih političkih lidera prevlada nad zdravim razumom, nad trezvenom analizom onoga što jeste i trezvenim zaključcima o tome koliko situacija može da postane opasna u slučaju donošenja određenih brzopletih odluka“, dodao je Nariškin.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.