Izvor: Blic, 12.Avg.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naređeno hapšenje bivšeg zamenika guvernera centralne banke Rumunije

Sud u Rumuniji naredio je hapšenje i zatvaranje bivšeg zamenika guvernera centralne banke Bogdana Olteanua zbog sumnje da je ilegelano primio miliona evra u vreme dok je obavljao funkciju predsednika skupštine.

Olteanu je bio u kućnom pritvoru od 29. jula, dok je trajala istraga o navodima da je zatražio i dobio novac od jednog biznismena 2008. godine da bi, zauzvrat, osigurao da Vlada imenuje guvernera Delte Dunava koji njemu odgovara.

Olteanu odbacuje sve optužbe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenosi AP.

Sud u Bukureštu naredio je danas da Oltenu provede iza rešetaka 16 dana. On je podneo ostavku na funkciju zamenika guvernera centrane banke nakon što je priveden.

Funkciju predsednika skupštine obavljao je od 2006. do 2008. godine.

Novinar Liviju Mihaiju bio je guverner Delte Dunava od septembra 2008. do februara 2009. godine. On demantuje da je prekršio zakon.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nalog za hapšenje bivšeg viceguvernera centralne banke Rumunije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016

Sud u Rumuniji naredio je hapšenje i zatvaranje bivšeg zamenika guvernera centralne banke Bogdana Olteanua zbog sumnje da je nelegalno primio milion evra u vreme dok je obavljao funkciju predsednika skupštine...Oltenau je bio u kućnom pritvoru od jula, dok je trajala istraga o navodima da je tražio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.