Napuštamo nuklearni sporazum ako nije u interesu Irana

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napuštamo nuklearni sporazum ako nije u interesu Irana"

London -- Vrhovni vođa Irana ajatolah Ali Hamnei izjavio je danas da bi Teheran mogao da napusti nuklearni sporazum sa svetskim silama nakon povlačenja SAD iz njega.

Rojters navodi da je Hamnei time bacio senku sumnje na pregovore za spasavanje sporazuma koje Iran vodi s evropskim zemljama.

"Nuklearni sporazum je sredstvo, a ne cilj, i ukoliko mi zaključimo da ne služi našim nacionalnim interesima, možemo da ga napustimo", navodi se u citatu objavljenom na Hamneijevom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnom sajtu.

Navodi se da je Hamnei takođe poručio da bi Teheran trebalo da "odustane od nadanja" u to da Evropa može da spase sporazum.

Rojters navodi da je Hamnei na sastanku sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem i članovima kabineta kazao da Teheran neće voditi pregovore sa "nedoličnim" američkim zvaničnicima na bilo kojem nivou sa ciljem postizanja novog sporazuma o iranskom nuklearnom programu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.