Napuštamo EU i ako ne bude sporazuma

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napuštamo EU i ako ne bude sporazuma"

"Britanija se priprema da napusti Evropsku uniju i u slučaju da sporazum o uslovima njenog odlaska ne bude postignut, odnosno ako joj se predlog ne učni prihvatljivim", izjavila je danas britanska premijerka Tereza Mej.

Ona je rekla da će se jedino složiti sa "zaštitnim" predlogom za irsku granicu ukoliko se on odnosi na celu Veliku Britaniju, preneo je Rojters.

- Ukoliko nema dogovora o uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prihvatljivim Velikoj Britaniji, onda se spremamo da sporazuma neće ni biti - rekla je Mej na konferenciji za novinare u Salcburgu nakon sastanka sa liderima Evropske unije.

Dodala je, međutim, da veruje da moze bidi postignut dobar sporazum.

- Verujem da postoji velika želja da se sedne i obezbedi da postignemo sporazum - navela je ona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mejova: Ako nema dogovora o uslovima koji su prihvatljivi za nas, onda se spremamo da sporazuma ni ne bude

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2018, 08:30

Britanija se priprema da napusti Evropsku Uniju čak i u slučaju da sporazum o uslovima njenog odlaska ne bude postignut, odnosno ako joj predlog ne bude prihvatljiv, izjavila je britanska premijerka Tereza Mej.. . . Ona je rekla da će se složiti sa „zaštitnim“ predlogom za irsku granicu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.