Napulj ponovo čist grad

Izvor: Blic, 19.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napulj ponovo čist grad

Premijer Italije Silvio Berluskoni smatra da je problem smeća u Napulju rešen iako su tone đubreta i dalje na ulicama tog grada.

Služba za odnošenje smeća u Napulju je prestala da radi decembra 2007. godine jer su deponije bile prepune, a stanovništvo predgrađa je silovito protestovalo protiv otvaranja novih i čak se sukobljavalo sa policijom.

Posle sednice vlade u Napulju, premijer je izjavio da je sa ulica odneto oko 50.000 tona smeća, da se otvaraju nove deponije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da će se smeće transportovati na preradu u druge delove Italije i Nemačku.

„Napulj je ponovo evropski, čist i uredan grad", izjavio je Berluskoni na konferenciji za novinare.

Italijanske televizijske stanice su prikazale neke delove Napulja koji su sada bez smeća, poredeći ih sa snimcima od pre nekoliko nedelja kada su smrdljive gomile trulile na ulicama.

Neki delovi grada još nisu očišćeni, a Berluskoni je priznao da je još ostalo oko 2.000 tone otpadaka na ulicama, uglavnom opasnih materija koje ne može da pokupi služba za odnošenje smeća, već će to do kraja meseca učiniti specijalisti.

Vlada je naložila i izgradnju postrojenja za spaljivanje smeća kod Napulja, za šta će biti potrebne tri godine.

„Tek tada će Napulj moći da kaže da na adekvatan način upravlja odlaganjem svog otpada", rekao je Berluskoni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.