Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravljena rekonstrukcija petostrukog ubistva u Makedoniji

Jankulovska je na brifingu za novinare rekla da bi objavljivanje detalja samo otežalo istragu, istovremeno demantujući špekulacije da su ubice uhvaćene i apelujući da se ne šire dezinformacije u javnosti. Ona je istakla da policija za sada nema identitet počinilaca, ali da ima "preliminarna saznanja za počinioce i u interes istrage neće ih objaviti".
"Saznanja za motive ubistva za sad ne komentarišemo, jer bi mogli puno toga da otkriju. Ne potcenjujemo ni jednu informaciju koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << izlazi u javnosti, ali radimo bukvalno 24 sata za istragu koja napreduje svakoga dana. Informacije koje imamo traže vremena za razradu. Imamo preliminarna saznanja za počinioce, ali u interes istrage neće biti objavljeni u javnosti", izjavila je
Jankulovska Ona je ponovila da je MUP na dobrom tragu, ali da je potrebno vreme da bi se došlo do istine.U vezi jučerašnjeg saopštenja izvesne Armije za oslobađanje okupiranih albanskih zemalja, Jankulovska je rekla da to uzimaju sa rezervom, ali da prate situaciju.
Dosad nepoznata organizacija pod nazivom "Armija za oslobođenje okupiranih albanskih zemalja", u saopštenju objavljenom na internet portalu "Potalb" na albanskom jeziku, zapretila je juče napadom na makedonsku vojsku i policiju, ako se u roku od dve nedelje ne povuku sa, kako navode, "okupiranih albanskih zemalja".
Radi se o takozvanoj organizaciji koja se javljala sa saopštenjima i u prošlosti. Pratimo situaciji i ne želimo da dajemo ocene koliko je realno ono što je napisano u saopštenju. Ranija pisanja ove organizacije se nisu potvrdile, ali mi ne odbacujemo ništa unapred, rekla je Jankulovska.
Ona je dodala da je prioritet MUP-a otkrivanje počinioca petostrukog ubistva i da MUP neće reagovati na svaku špekulaciju koja se pojavi na društvenim mrežama.Jankulovska se obratila novinarima nakon višečasovnog brifinga Operativnog štaba MUP-a, koji je formiran u vezi ubistva i kome je prisustvovao i premijer Nikola Gruevski.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.