Napadnut konvoj kanadske firme u Burkini Faso, 37 poginulih

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut konvoj kanadske firme u Burkini Faso, 37 poginulih

Najmanje 37 osoba je ubijeno, a 60 ranjeno u napadu na konvoj koji je prevozio radnike kanadske rudarske kompanije "Semafo" na istoku Burkine Faso.
"Semafo" je saopštio da se napad na konvoj od pet autobusa sa pratnjom vojske dogodio na putu koji vodi ka njihovom rudniku u istočnoj oblasti Est.
Lokalne vlasti su potom objavile da je grupa neidentifikovanih naoružanih muškaraca napala iz zasede konvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u kom su se nalazili radnici "Semafa", kao i da je 37 osoba ubijeno, a više od 60 ranjeno, preneo je Rojters.
Ovaj broj ne obuhvata eventualne žrtve među bezbednosnim snagama i strahuje se da će rasti.
Kako se navodi, prvo je odjeknula eksplozija, a potom su napadači počeli da pucaju.
Delove Burkine Faso poslednjih godina potresa nasilje koje izazivaju islamski ekstremisti, a "Semafo" je pojačao bezbednosne mere prošle godine nakon oružanih incidenata u blizini dva rudnika te kompanije u toj državi.
"Semafo" je naveo da se napad odigrao između rudnika Fada i Bungou i da je više osoba poginulo i povređeno tom prilikom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najsmrtonosniji napad u poslednjih pet godina: Najmanje 37 mrtvih, 60 povređenih radnika

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2019, 02:42

Napad se odigrao između rudnika Fada i Bungou u Burkini Faso NAJMANjE 37 osoba je ubijeno, a 60 ranjeno u napadu na konvoj koji je prevozio radnike kanadske rudarske kompanije "Semafo" na istoku Burkine Faso. Kompanija "Semafo", koja se bavi eksploatacijom zlata je precizirala...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.