Napadač iz sinagoge policiji rekao da želi smrt svih Jevreja

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2018, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz sinagoge policiji rekao da želi smrt svih Jevreja

Osumnjičeni za oružani napad na jevrejske vernike u sinagogi u SAD Robert Bauers rekao je policajcima da su Jevreji počinili genocid i da želi smrt svim pripadnicima te zajednice, saopštile su danas američke vlasti.

Bauers je osumnjičen da je u jučerašnjem napadu u amerčkom gradu Pitsburgu ubio 11 i ranio šest osoba, uključujući četiri policajca, prenosi Asošiejted pres.

Zvaničnici su naveli da je on tokom napada u sinagogi "Drvo života" izražavao i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << mržnju prema Jevrejima.

Bauers je juče ranjen u razmeni vatre s policijom i nalazi se u bolnici. Optužen je po 29 tačaka optužnice, a pred sudom bi trebalo da se pojavi sutra.

Američke vlasti su danas objavile imena 11 jevrejskih vernika ubijenih u tom napadu i saopštile da su stradale osobe starosti od 54 do 97 godina.

Među stradalima je osam muškaraca i tri žene, među kojima su i bračni par i dva brata, saopštili su zvaničnici na konferenciji za medije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlasti: Napad u Pitsburgu "zločin iz mržnje"

Izvor: VOA, 28.Okt.2018

Vlasti istražuju masovno ubistvo u sinagogi u Pitsburgu u kojem je poginulo 11 osoba kao "zločin iz mržnje", navodeći da je napadač u nedelju vikao anti-semitske pretnje dok je otvarao vatru.  U optužnici se navodi da je osumnjičeni, Robert Gregori Bauers, naoružan automatskom puškom AR-15...

Nastavak na VOA...

UŽAS U PITSBURGU: Oroz povukla slepa mržnja

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2018, 16:56

Posle stravičnog zločina u sinagogi u američkom Pitsburgu. Ubica rekao policiji da želi smrt svih Jevreja ŽELIM smrt svim Jevrejima, rekao je policiji Robert Bauers (46), osumnjičeni za oružani napad na vernike u sinagogi u Pitsburgu. On je u subotu ubio 11 i ranio šest...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.