Napadač iz Strazbura se zavetovao ISIS-u

Izvor: Mondo, 22.Dec.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Strazbura se zavetovao ISIS-u

Šerif Čekat, koji je 11. decembra na Božićnoj pijaci u Strazburu ubio pet osoba, zavetovao se na vernost "Islamskoj državi", izjavio je danas neimenovani zvaničnik francuskog pravosuđa.

Foto: Tanjug/AP Photo

Isti izvor navodi da su istražioci tokom pretresa Čekatovog stana našli memorijski stik sa video snimkom na kome se on zavetuje na vernost ekstremističkoj organizaciji.

On je ubijen u oružanom sukobu sa policijom dva dana nakon napada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Božićnu pijacu u Strazburu.

Ovo je krvnik iz Strazbura (FOTO)

Neposredno nakon njegove smrti, "Islamska država" je tvrdila da je on bio njihov "vojnik".

GOTOVO: Ubijen napadač iz Strazbura

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner odbacio je ove tvrdnje kao "potpuno oportunističke".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

POTVRĐENO Krvnik iz Strazbura koji je ubio pet osoba, zavetovao se na vernost ISIS-u

Izvor: Blic, 22.Dec.2018

Šerif Šekat, koji je 11. decembra na Božićnoj pijaci u Strazburu ubio pet osoba, zavetovao se na vernost "Islamskoj državi", izjavio je danas neimenovani zvaničnik francuskog pravosuđa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.