Napadač iz Melburna optužen za pokušaj ubistva

Izvor: N1 televizija, 23.Dec.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Melburna optužen za pokušaj ubistva

Izbeglica iz Avganistana Said Nuri optužen je po 18 tačaka optužnice za pokušaj ubistva i jednom tačkom za ugrožavanje života nakon što je u četvrtak namerno usmerio automobil na pešake na prepunoj ulici u Melburnu.

Policija je saopštila da je Nuri optužen nakon saslušanja o napadu 21. decembra, koji je ranije opisan kao "namerni čin".

U saopštenju se ističe da je Nuri od ranije poznat službama zbog problema sa mentalnim zdravljem i da ne veruju da je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << napad povezan sa terorizmom.

Nuri je bio za upravljačem belog terenskog vozila, kada je namerno ubrzao i automobil usmerio na pešake koji su prelazilu ulicu na jednoj od najprometnijih raskrsnica u centralnom delu Melburna.

On se danas pojavio pred sudom koji mu je odredio pritvor. Nuri će se pred sudom pojaviti sredinom sedmice.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.