Napad žene bombaša u Istanbulu

Izvor: B92, 06.Jan.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad žene bombaša u Istanbulu

Žena samoubica raznela se u policijskoj stanici u starom delu Istanbula Sultanahmetu i ubila jednog policajca, dok je jedan lakše povređen.

Gradonačelnik Istanbula Vasip Sahin je izjavio da je žena ušla u policijsku stanicu i na engleskom jeziku rekla da je izgubila novčanik, nakon čega se raznela.

Eksplozija je nanela teške povrede jednom policajcu, koji je sat vremena kasnije preminuo u bolnici. Drugi povređeni policajac je zbrinut i zadobio je lakše povrede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sahin je dodao da identitet i nacionalnost žene nisu poznati, kao i da je u ovom bombaškom napadu jedan policajac teže, a drugi lakše povređen.

U ranijim televizijskim izveštajima je objavljeno da je žena aktivirala ručnu granatu.

Na televizijskim snimcima se može videti da je policija ogradila ulicu u kojoj se nalazi napadnuta policijska stanica, kao i da je saobraćaj na tom području obustavljen.

Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali je pre nedelju dana policija uspela da obuzda jednog muškarca koji je bacao granate i pucao iz vatrenog oružja na policajce u blizini kancelarije turskog premijera Ahmeta Davutoglua.

Kasnije je odgovornost za taj napad preuzeo levičarski Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C), koji je tada upozorio da će izvršiti nove napade.

Ta grupa je odgovorna i za lanjski napad bombaša samoubice na ambasadu SAD u Ankari, kao i za više napada na policijske stanice u Turskoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.