Izvor: B92, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u centru Kabula

Kabul -- Najmanje 35 avganistanskih policajaca i civila poginulo jutros u napadu talibanskih boraca na policijski autobus u samom centru Kabula.

Reč je o najsmrtonosnijem napadu od pada talibanskog režima krajem 2001. godine. Šef kriminalne policije Ališa Paktijaval je kazao da je policija u prvi mah verovala da se radi o bombi podmetnutoj u autobus, ali se sada ne isključuje mogućnost i da je eksploziv aktivirao bombaš samoubica u samom autobusu.

U telefonskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavi za Frans pres, portparol talibana Zabijula Mudžahed izjavio je da taj pokret preuzima odgovornost za "samoubilački napad iz automobila bombe".

Autobus, sa 45 mesta, prevozio je policijske instruktore ka policijskoj akademiji. Kako prenosi izveštač Frans presa, vozilo je potpuno uništeno u eksploziji koja se dogodila ispred glavne policijske stanice u centru grada punom prolaznika.

To je peti napad koji se dogodio u Avganistanu u poslednja tri dana i drugi koji se dogodio u Kabulu. Tri civila su juče stradala u eksploziji automobila bombe u centru grada koji je već godinama pod veoma jakim obezbeđenjem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.