Napad u Jemenu, 60 mrtvih

Izvor: RTS, 29.Avg.2016, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u Jemenu, 60 mrtvih

U samoubilačkom napadu u kampu za obuku vojske u Adenu, drugom po veličini gradu u Jemenu, poginulo je najmanje 60 ljudi, a 30 je ranjeno, saopštili su bolnički izvori. Odgovornost za napad preuzela Islamska država.
Kako prenosi AFP, napadač je vozilom uleteo u grupu regruta.
Rojters najvodi da je napadač udario u zgradu na severu grada koju koriste pripadnici Narodnog otpora, lokalnih snaga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su pomogli vojsci da iz preestonice istera Hutije, koje podržava Iran.
Lokalne vlasti su potvrdile vest o napadu navodeći da je to jedan od najvećih napada od početka građanskog rata u Jemenu. Odmah posle napada oglasili su se džihadisti iz Islamske države koji su preuzeli odgovornost.  
U toj zemlji traju sukobi nakon što je Saudijska Arabija započela vojnu intervenciju protiv pobunjenih Huta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRVAVI SUKOBI U JEMENU: U napadu poginulo 60 ljudi, Islamska država preuzela odgovornost

Izvor: Kurir, 29.Avg.2016

...Lokalne vlasti su potvrdile vest o napadu navodeći da je to jedan od najvećih napada od početka građanskog rata u Jemenu..Odmah posle napada oglasili su se džihadisti iz Islamske države koji su preuzeli odgovornost za napad Džihadisti su iskoristili haos u zemlji zauzevši neke delove teritorije...

Nastavak na Kurir...

Deseci mrtvih u samoubilačkom napadu u Adenu

Izvor: SandzakPress.net, 29.Avg.2016

Jemen – Lučki grad u Jemenu na udaru je bombaških napada i pucnjava koje za cilj imaju Vladine zvaničnike i sigurnosne snage. Najmanje 45 osoba je poginulo, a njih 60-ak ranjeno u samoubilačkom napadu koji se u ponedjeljak dogodio u kampu za obuku vojske u Adenu, drugom po veličini gradu u Jemenu,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.