Izvor: RTS, 16.Okt.2021, 14:04

Napad pirata na iranski tanker u Adenskom zalivu

Iranske snage su intervenisale kako bi odbile napad pirata na iranski tanker u Adenskom zalivu, preneli su iranski državni mediji.
Pirati, koji su se nalazili na pet glisera, napali su neidentifikovani tanker, ali su pobegli nakon paljbe iranske mornarice, prenela je iranska državna televizija IRIB na svom portalu.
Iranska mornarica je poslednjih godina proširila svoje prisustvo u Indijskom okeanu i Adenskom zalivu kako bi zaštitila iranske brodove od napada somalijskih pirata, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napad pirata na iranski tanker u Adenskom zalivu

Izvor: B92, 16.Okt.2021

Iranske snage su intervenisale kako bi odbile napad pirata na iranski tanker u Adenskom zalivu, preneli su iranski državni mediji...Pirati, koji su se nalazili na pet glisera, napali su neidentifikovani tanker, ali su pobegli nakon paljbe iranske mornarice, prenela je iranska državna televizija IRIB...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.