Napad nožem u Hongkongu, šestoro povređeno

Izvor: RTS, 03.Nov.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad nožem u Hongkongu, šestoro povređeno

Najmanje šest osoba povređeno je u napadu nožem na mestu gde se održavao prodemokratski protest u Hongkongu. Kako navode lokalni mediji, do napada je došlo u tržnom centru "Siti plaza", a za sada neidentifikovani napadač delimično je odgrizao uho lokalnom odborniku, prenosi RT.
Kako dodaju, besna masa okupljenih pretukla je napadača i on je uhapšen. List Hongkong fri pres objavio je da napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podržava vladu u Pekingu i da je policija rasterala okupljene.

Tokom jučerašnjih demonstracija nepoznate osobe napale su redakciju kineske agencije Sinhua, preneli su kineski mediji, navodi RT.
Oni su zapalili vatru i na zidu napisali grafit "Deportujte kineske komuniste".
AP prenosi da je policija upala u više tržnih centara kako bi sprečila ponovno održavanje prodemokratskih protesta, u vreme kada liderka tog grada Keri Lam putuje u Peking gde bi trebalo da razgovara o produbljenju ekonomske integracije između te kineske teritorije i kopnenog dela Kine.
Britanski Telegraf navodi da je u tržnim centrima došlo do sukoba demonstranata i policije i da je nekoliko ljudi povređeno.
Policija je saopštila da su demonstranti uništili jedan restoran, nakon što su pre toga mirno uzvikivali parole.
Jednog muškarca demonstranti su pretukli, dok je drugi muškarac pronađen kako leži u lokvi krvi.
Demonstrantima je preko interneta upućen poziv da se okupe na sedam lokacija kako bi podržali podsticaj na političke reforme, nakon haotičnog dana protesta i sukoba sa policijom.
Ipak, većina skupova planiranih za danas nije održana pošto je raspoređena policija, koja je hapsila ljude, rasterivala okupljene i blokirala pristup parku u blizini kabineta gradske liderke.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad nožem u Hongkongu tokom protesta: Napadač ODGRIZAO UVO odborniku, besna masa ga PRETUKLA

Izvor: Blic, 03.Nov.2019

Najmanje četiri osobe povređene su danas u napadu nožem na mestu gde se održavao prodemokratski protest u Hongkongu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.