Izvor: B92, 04.Jan.2010, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na španski zvanični sajt

Madrid -- Neidentifikovani haker postavio je na zvaničnom sajtu posvećenom španskom predsedavanju EU veliku sliku nasmejanog Mister Bina, saopštili su španski zvaničnici.

Sličnost popularnog karaktera britanskog komičara Rouena Etkinsona, koji tumači lik Mister Bina, i španskog premijera Hosea Luisa Sapatera predmet je jedne od glavnih političkih šala u Španiji prethodnih godina. Kancelarija premijera Španije potvrdila je da je došlo do napada na sajt, ali da nijedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacija nije ugrožena.

Vodeći španski dnevnik "El pais" je u poslednjem broju iznad teksta u kojem je iznet niz oštrih kritika na račun aktuelne vlade objavio karikaturu na kojoj je Sapatero predstavljen kao popularni Mister Bin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mister Bin na španskom zvaničnom sajtu

Izvor: SrbijaNet.rs, 04.Jan.2010

Neidentifikovani haker postavio je danas na zvaničnom sajtu posvećenom španskom predsedavanju Evropskoj uniji (http://www.eu2010.es/) veliku sliku nasmejanog Mister Bina, saopštili su španski zvaničnici. Sličnost popularnog karaktera britanskog komičara Rouena Etkinsona i španskog premijera...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Mister Bin umesto Sapatera na sajtu španskog predsedništva EU

Izvor: Blic, 05.Jan.2010, 13:05

Mandat predsedavajućeg EU počeo je za Španiju donekle malerozno nakon što je nepoznati haker, očigledno veliki poštovalac komičnog lika komičara mister Bina, upao na zvanični vebsajt Unije, pa se fotografija antijunaka Rouana Atkinsona pojavila na pretraživaču sajta umesto Hose Lusa Sapatera,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.