Izvor: B92, 25.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na kurdski klub u Beču

Beč -- Posle više napada na turske objekte u Austriji, rano jutros, izvršen je napad nepoznatih lica na kurdski klub u Beču.

Više manjih zapaljivih boca nepoznata lica bacila su kroz prozor i vrata jednog kurdskog kluba u 15. bečkom okrugu. Kako je saopštila policija, prilikom napada niko nije povređen i nastala je manja šteta, jer su zapaljiva sredstva ugašena još pre nego što su vatrogasci stigli do kluba.

Policija ne želi da govori o motivima napada, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je istraga u nadležnosti Službe za borbu protiv terorizma.

Proteklog vikenda je u Beču i Salcburgu izvršeno više napada na turske objekte. Naime, najpre su u Salcburgu nepoznata lica bacila molotovljeve koktele na konzulat Turske u tom gradu, a potom, i na jedan turski klub u Beču.

Minsitarstvo unutrašnjih poslova Austrije iza ova dva napada pretpostavlja simpatizere Radničke partije Kurdistana.

Pristalice te organizacije, koju su EU i Turska okarakterisale kao terorističku, demonstrirale su nedavno u Turskoj i inostranstvu tražeći da se iz zatvora pusti lider PKK-a Abdulah Odžalan, koji je osuđen na doživotnu robiju.

U Beču je oko 40 njegovih pristalica pokušalo nasilno da uđe u kancelariju UN.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.