Izvor: B92, 10.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na konvoj

Karači -- Šestorica pripadnika snaga bezbednosti poginulo je, a još devetoro ranjeno u napadu na konvoj.

U konvoju koji je napadnut, nalazio se komandant vojnih snaga u Karačiju, javile su agencije. Agencija Rojters je navela da je u napadu poginulo najmanje deset osoba. Naoružana grupa ljudi otvorila je vatru na konvoj i u tom napadu su poginula tri policajca i tri vojnika. Vojni izvori su naveli da su među ranjenima većina pripadnici snaga bezbednosti, ali i da ima prolaznika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su se zatekli na ulici u trenutku napada.

Vojni izvori takođe navode da je šef oružanih snaga za grad Karači general Asan Azem ostao nepovređen, dok je njegov vozač zadobio povrede. Gradonačelnik Karačija Rematula Kan izjavio je da je napad na konvoj "teroristički atentat". On je rekao da je neophodno da vlasti ojačaju državnu obaveštajnu službu nakon serije nedavnih terorističkih napada.

Talas nasilja zahvatio je poslednjih sedmica Karači, najveći pakistanski grad u kome živi 14 miliona stanovnika. Do sada je u sokobima, uglavnom između šiitskih i sunitskih muslimana, poginula najmanje 51 osoba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.