Izvor: Blic, 15.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na Ašdad - 11 mrtvih

Napad na Ašdad - 11 mrtvih

U samoubilačkom napadu nedaleko od dobro čuvane izraelske luke poginulo je 11 osoba, dok je 18 ranjeno. Napad su izvršila dvojica bombaša samoubica, a odgovornost su preuzele Brigade mučenika Al Aksa, militantna organizacija bliska Fatahu palestinskog predsednika Jasera Arafata. U saopštenju ove grupe navodi se da je napadizvršen uz pomoć islamskog Hamasa. Ovo je prvi napad na izraelske lukeu poslednje tri godine, od početka palestinskog ustanka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Intifade, koji pokazuje ranjljivost Izraela uprkos svim preduzetim merama za poboljšanje bezbednosti.

Policija je uprvi mah posumnjala da se radi o slučajnim eksplozijama, ali kada su tela pronađena na dva različita mesta postalo je jasnodaje u pitanju teroristički napad. Nedu goposle eksplozija jake policijske i vojne snage zatvorile su čitavu regiju oko luke. U poslednjih 111 samoubilačkih napada u Izraelu poginulo je 450 osoba, a za metesu birani restorani, autobusi kafei i šoping centri.

Nejasno je odakle su došli napadači jer je Ašdod luka na Mediteranu koja se nalazi na jugu Izraela ne graniči sesapalestinskim teritorijama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.