Izvor: RTS, 26.Jan.2023, 09:22

Napad mačetom u Španiji – jedna osoba stradala, četvoro povređenih

U napadima mačetom u dve crkve u španskom gradu Algesirasu ubijena je jedna osoba, a četvoro ljudi je povređeno. Španska policija je saopštila da je napadač, državljanin Maroka, uhapšen i da se istražuje da li je reč o terorističkom napadu.
Jedna osoba je stradala, a četiri su povređene u napadu u dve crkve u Algesirasu u španskoj pokrajini Kadiz, preneo je španski javni servis RTVE.

Napad se dogodio u sredu oko 19 časova, a očevici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navode da je napadač uzvikivao "Alah" i izvršio napad u dve crkve u Algesirasu koje su jedna od druge udaljene oko 300 metara.
RTVE prenosi da je napadač državljanin Maroka i da je istragu preuzela nacionalna policija koja utvrđuje da li je reč o terorističkom napadu.
Napadač se prvo sukobio sa parohom u jednoj crkvi kojeg je ubo u vrat, a nakon toga se uputio u drugu crkvu gde je naneo materijalnu štetu u unutrašnjosti crkve i ubio jednog crkvenog radnika.
Nakon toga, napadač se uputio do treće crkve koja je bila zaključana, a policija ga je uhapsila na jednom trgu u Algesirasu.
Saučešće zbog preminulih i najbolje želje ranjenima izrazili su gradonačelnik Algesirasa i španska Episkopska konferencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.