Naoružan nožem trčao centrom Sidneja i vikao Pucajte u mene

Izvor: RTS, 13.Avg.2019, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružan nožem trčao centrom Sidneja i vikao "Pucajte u mene"

Čovek koji je centru Sidneja uzvikivao "Alahu akbar" i pokušao da nožem ubode nekoliko ljudi, uhapšen je nakon što je uspeo da povredi jednu ženu koja je hospitalizovana. 
Policija Novog Južnog Velsa navela je u saopštenju da je napadač uhapšen, a da je žena koja je prevezena u bolnicu u stabilnom stanju, prenosi AP. 

U saopštenju je precizirano da je do hapšenja došlo nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su prolaznici fizički zauzdali napadača.
Načelnik policije Gevin Vud rekao je da je napad nije bio ničim izazvan i da je napadač bio sam. 
Svedoci su izjavili da je čovek naoružan nožem uzvikivao religiozne parole, a da je zatim policiji vikao: Pucajte u mene!"

Policija je navela da je koristio i uzvik "Alahu akbar".
Policija nije iznela više detalja, ali je televizija Seven njuz prenela da je jedan čovek uhapšen, nakon što je naoružan nožem trčao kroz centar Sidneja. 
Sidnej morning herald  javio je da je nekoliko ljudi navodno ubodeno nožem, ali o tome nema zvanićne potvrde. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠEN NAPADAČ IZ SIDNEJA: Uzvikivao "Alahu akbar" i pokušao nožem da ubode nekoliko ljudi; Jedna žena lakše ranjena

Izvor: Večernje novosti, 13.Avg.2019

Čovek koji je u centru Sidneja uzvikivao "Alahu akbar" i pokušao da nožem ubode nekoliko ljudi, uhapšen je nakon što je uspeo da povredi jednu ženu koja je hospitalizovana Čovek koji je u centru Sidneja uzvikivao "Alahu akbar" i pokušao da nožem ubode nekoliko ljudi, uhapšen...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.