Nakon ostavke premijera, italijanski predsednik počinje konsultacije

Izvor: Večernje novosti, 20.Avg.2019, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon ostavke premijera, italijanski predsednik počinje konsultacije

Matarela je zatražio od Kontea da ostane na dužnosti kako bi se bavio dnevnim pitanjima vlade dok pregovori budu trajali Italijanski predsednik Serđo Matarela prihvatio je ostavku premijera Đuzepea Kontea i sutra će započeti konsultacije sa liderima stranaka o nalaženju rešenja za političku krizu, saopšteno je iz kabineta Matarele.Matarela je zatražio od Kontea da ostane na dužnosti kako bi se bavio dnevnim pitanjima vlade dok pregovori budu trajali, javio je Rojters.PROČITAJTE >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << JOŠ - PALA VLADA: Italijanski premijer podneo ostavku Očekuje se da Matarela proceni da li postoji politička volja da se formira nova vlada, a ako to nije slučaj, on će morati da raspusti parlament, tri i po godine ranije od isteka mandata i da raspiše prevremene izbore.Italijanski premijer Ðuzepe Konte podneo je ranije danas ostavku.Konte je to saopštio na sednici parlamenta, na kojoj je trebalo da se glasa o nepoverenju vladi, što je pre 12 dana zatražio ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.Pre nego što je saopštio da podnosi ostavku, Konte je izjavio će Salvinijeva odluka imati velike posledice na zemlju i njenu ekonomiju.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Talijanski predsjednik počinje konsultacije o formiranju nove vlade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Avg.2019, 08:36

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella prihvatio je ostavku premijera Giuseppea Contea te će u srijedu započeti konsultacije sa stranačkim čelnicimao izlasku iz političke krize, saopćio je njegov ured. Mattarella je zamolio Contea da ostane na vlasti i da obavlja svakodnevne poslove, do okončanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.