Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća zaplena oružja u istoriji Meksika

Meksička vojska zaplenila je od narko kartela 540 komada oružja, od čega 314 velikog kalibra, kao i 164 bombi i pola miliona metaka kod granice sa amerčkom državom Teksas, saopštilo je danas ministarstvo odbrane.



Saopšteno je da se radi o najvećoj zapleni oružja u istoriji Meksika.

Oružje je zaplenjeno od tri osobe za koje se pretpostavlja da su članovi tzv. Zalivskog kartela, najjačeg u Meksiku, "u najvećem udaru na organizovani kriminal". >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Zaplenjeni su i raketni bacači i 1.000 šaržera, kao i 75.000 dolara u lokalnoj valuti.

Meksička federalna policija prethodno je saopštila da je blizu granice sa Meksikom uhapšen i jedan od osnivača i vođa klana Zetas, Haime Gonsales Duran.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika zaplena oružja narko-kartela

Izvor: B92, 08.Nov.2008

Viljaermosa, Meksiko Siti -- Meksička vojska zaplenila je od narko-kartela 540 komada oružja, od čega 314 velikog kalibra, kao i 164 bombi i pola miliona metaka kod granice sa Teksasom... Ministarstvo odbrane saopštilo je da se radi o najvećoj zapleni oružja u istoriji Meksika. Oružje je zaplenjeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.