Najveća pljačka u istoriji Čilea

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2014, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća pljačka u istoriji Čilea

Osam maskiranih naoružanih napadača ukrali su iz blindiranog kamiona na aerodromu u Santjagu, glavnom gradu Čilea, sedam miliona dolara, što je najveća pljačka u istoriji zemlje.

Pljačkaši su se na aerodrom dovezli sa tri vozila i blokirali čuvare koji su pratili kamion američke firme za obezbeđenje "Brinks" (Brink's).

"Preliminarna istraga ukazuje da je ukradeno više od četiri milijarde pezosa (sedam miliona dolara), ali još uvek ne znamo tačnu cifru", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je novinarima tužilac Luis Pablo Kortes. Kamion je prevozio novac koji je avionom trebalo da bude prebačen u banke na severu Čilea, javili su lokalni listovi.

Ovo je druga velika pljačka koja je pogodila "Brinks", navela je agencija AFP, dodajući da su na istom terminalu aerodroma, 2006. godine ukradena 922 miliona pezosa.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.