Najveća korupcija u Somaliji, S. Koreji...

Izvor: VOA, 03.Dec.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća korupcija u Somaliji, S. Koreji...

Nekoliko država u istočnoj Africi, Severna Koreja i Avganistan ponovo su među zemljama koje su smatraju najkorumpiranijima, navodi se u godišnjem izveštaju organizacije Transparensi Internešenel.

Prema novom Indeksu percepcije korupcije, koji 175 zemalja sveta rangira na skali od 0 do 100, najkorumpiranije su Somalija, Sudan, Južni Sudan, Severna Koreja i Avganistan.  U tim državama je na snazi veoma mali broj anti-korupcijskih zakona, a oni koji postoje se retko primenjuju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << />
Na vrhu liste su skandinavske zemlje i Novi Zeland, dok je treću godinu za redom, Danska na prvoj poziciji sa 92 poena kao najmanje korumpirana država. Ove zemlje imaju veoma oštre zakone i propise u pogledu transparentnosti, i u vladinom i u ekonomskom sektoru.

U izveštaju Transparensi Internešenela, Kina i Turska su izdvojene kao zemlje koje su najviše nazadovale u odnosu na prošlu godinu, zbog naglog rasta korupcije. Značajan napredak postigle su Obala Slonovača, Egipat, Jordan i Mali.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.