Najmanje tri žrtve u napadu na jevrejsku školu u Tuluzu

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje tri žrtve u napadu na jevrejsku školu u Tuluzu

Francuska policija je saopštila da u pucnjavi koja se dogodila ispred jevrejske srednje škole u Tuluzu ima žrtava, dok očevici govore o troje mrtvih od kojih su dvoje deca.

Muškarac koji je pucao, pobegao je sa mesta događaja na motociklu što podseća na slučaj kada je u istom regionu prošle nedelje jedan čovek na motociklu ubio tri padobranca.

Otac jednog deteta rekao je za AFP da je muškarac otvorio vatru na grupu ljudi koja je stajala ispred škole. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Policija u jugozapadnoj Francuskoj pokrenula je veliku poteru nakon prošlonedeljnog ubistva tri padobranca i ranjavanja još jednog u dva odvojena napada, dovodeći u vezu ove incidente.

U oba napada radilo se o izvršiocu koji je pobegao na motociklu.

U istrazi je uključeno izmedju 50 i 60 policajaca uključujući i antiterorističke specijalce.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Klod Gean, koji će u toku prepodneva stići u Tuluz, naredio je da se povećaju mere bezbednosti oko svih jevrejskih škola u Francuskoj.

U Francuskoj živi najveća jevrejska zajednica u Evropi, koja broji oko 700.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.