Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Maj.2020, 19:34

Najmanje šest mrtvih u Avganistanu na protestu za ekonomsku pomoć

Najmanje šestoro ljudi, među kojima lokalni novinar i dva policajca, poginuli su danas u Avganistanu, u razmeni vatre između bezbednosnih snaga i demonstranata koji su zahtevali ekonomsku pomoć.

Zvaničnici su saopštili da su se demonstranti okupili ispred kabineta guvernera provincije Gor na zapadu zemlje, tražeći pomoć posle višenedeljnih ograničenja uvedenih radi suzbijanja koronavirusa.

Prema tvrdnjama vlasti, neki demonstranti su zapucali na policiju u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gradu Feroz Koh, što je dovelo do razmene vatre u kojoj je poginulo šest ljudi, a ranjeno 19, uključujući devet policajaca.

Avganistan je bio pogođen siromaštvom i pre krize izazvane epidemijom koronavirusa.

Mnogi Avganistanci žive od dnevnica, bez kojih su ostali zbog zatvaranja svih kompanija koje nisu neophodne za život građana.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Avganistanu kod više od 4.000 ljudi, od kojih je umrlo 115.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Haos u Avganistanu: Demonstranti i policija pucali, najmanje šest osoba pogunilo, 19 ranjeno VIDEO

Izvor: B92, 09.Maj.2020

Najmanje šestoro ljudi, među kojima lokalni novinar i dva policajca, poginuli su danas u Avganistanu, u razmeni vatre između bezbednosnih snaga i demonstranata...Protestanti su zahtevali ekonomsku pomoć...Zvaničnici su saopštili da su se demonstranti okupili ispred kabineta guvernera provincije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.