Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2019, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje dvoje mrtvih u napadu na kabinet kandidata za potpredsednika Avganistana

Najmanje dve osobe su poginule i više od 20 je ranjeno danas u Kabulu u jakoj eksploziji i potonjem napadu na kabinet kandidata za potpredsednika Avganistana Amrulaha Saleha.

Prvog dana kampanje za predsedničke izbore 28. septembra, nekoliko napadača upalo je u zgradu gde je kabinet Saleha, koji će biti potpredsednički kandidat predsednika Avganistana Ašrafa Ganija.

Saleh, bivši šef avganistanske obaveštajne službe, evakuisan je iz zgrade i prebačen na bezbednu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lokaciju, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana.

Ministarstvo je navelo da su do sada ubijena tri napadača i da se na poslednjem spratu zgrade nalaze najmanje još dvojica i razmenjuju vatru sa pripadnicima bezbednosnih snaga. Do sada je iz zgrade spaseno oko 75 ljudi.

Predsednik Avganistana Gani, koji se na izborima kandduje za drugi mandat, napisao je na Tviteru da Saleh nije povređen tokom "kompleksnog napada" na sedište njegove stranke Zeleni trend.

Ministarstvo zdravlja Avganistana saopštilo je da su u napadu ubijene najmanje dve osobe, od kojih je jedna žena, i da je 25 ranjeno. Policija je navela da je eksploziju koja se čula širom Kabula najverovatnije izazvao samoubica u automobilu-bombi. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. U Kabulu su aktivni i pobunjenici talibani i ekstremisti Islamske države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.