Najmanje 91 osoba poginula u nevremenu u Centralnoj Americi

Izvor: S media, 19.Okt.2011, 04:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 91 osoba poginula u nevremenu u Centralnoj Americi

Najmanje 91 osoba poginula u poplavama i klizištima izazvanim jakim kišama koje su pogodile Centralnu Ameriku. Vlasti Gvatemale, Salvadora i Nikaragve proglasile vanredno stanje. Nevreme se očekuje i narednih dana.

Najmanje 91 osoba poginula je u poplavama i klizištima izazvanim jakim kišama, koje su u poslednjih sedam dana pogodile Centralnu Ameriku, zbog čega su vlasti zemalja u regionu proglasile vanredno stanje i zatražile međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pomoć.

Alžir: U nevremenu nastradalo osmoro ljudi

Nevreme besni Hrvatskom

Poplave na Filipinima odnele 20 života

Kiše su oštetile autoputeve, urušile mostove i preplavile na stotine kuća, a do sada su vlasti Gvatemale, Salvadora i Nikaragve proglasile vanredno stanje, preneo je AP.

Direktor službe za civilnu zaštitu u Salvadoru, Horhe Melendes, rekao je da se nevreme očekuje i narednih dana.

Prema njegovim rečima, vlasti su evakuisale područje u blizine reke Lempa, koja je preplavila korito.

Prema podacima vlasti, 32 ljudi poginulo je u Salvadoru, 34 u Gvatemali, 13 u Hondurasu, osam u Nikaragvi i četvoro u Kostariki.

Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Tajvan i Svetska banka su već poslali pomoć Salvadoru.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

U nevremenu u Centralnoj Americi 70 žrtava

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2011

Najmanje 91 osoba poginula je u poplavama i klizištima izazvanim jakim kišama, koje su u posljednjih sedam dana pogodile Centralnu Ameriku. Vlasti zemalja u regionu zbog toga su proglasile vanredno stanje i zatražile međunarodnu pomoć. Kiše su oštetile autoputeve, urušile mostove i preplavile...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.