Najmanje 77 policajaca povređeno u neredima u Parizu

Izvor: Blic, 27.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 77 policajaca povređeno u neredima u Parizu



Najmanje 77 policajaca povređeno je u neredima u severnom predgrađu Pariza, saopštio je danas zvaničnik sindikata policajaca Patris Ribeiro . Kako su javile agencije, Ribeiro je rekao da su izgrednici bacali "molotovljeve koktele" na policajce, pucali na njih i zapalili više desetina automobila.

Prema njegovim rečima, noćašnji neredi su bili gori nego 2005. godine, kada je smrt dvojice mladića, koji su poginuli od strujnog udara bežeći pred policijom, izazvala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nerede u siromašnim predgrađima nekoliko francuskih gradova.

Ribeiro je, takođe rekao, da su policajci suočeni sa "pravom gradskom gerilom, naoružanom konvencionalnim i lovačkim naoružanjem".

Francuska ministarka unutrašnjih poslova Mišel Alio-Mari zatražila je danas od stanovnika predgrađa da pomognu policiji da "izoluju" izgrednike.

"Mislim da žitelji naših opština treba da nam pomognu da izolujemo delikvente", rekla je ministarka za radio Er-Te-El.

Nasilje je izbilo nakon što su dva mladića na motoru u nedelju uveče poginula u sudaru sa policijskim vozilom. Predstavnik policije je kazao da su mladići vozili motor bez kaciga i da "izgleda da su bili žrtve saobraćajne nezgode".

Međutim, pronele su se glasine da su policajci u patroli odgovorni za sudar, tako da je nekoliko desetina mladih napalo policijsku stanicu u predgrađu Sarsel, zapalivši nekoliko automobila i kontejnera.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.