Najmanje 61 žrtva u borbama u Nigeriji

Izvor: NaDlanu.com, 24.Dec.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 61 žrtva u borbama u Nigeriji

Najmanje 61 osoba ubijena je u višednevnim borbama na severoistoku Nigerije između bezbednosnih snaga i pripadnika radikalne muslimanske sekte na severoistoku Nigerije, saopštile su u subotu lokalne vlasti.

Borbe između članova sekte Boko Haram i združenih snaga policije i vojske počele su u četvrtak u državama Borno i Jobe nedaleko od nigerijske granice sa Kamerunom, Čadom i Nigerom.Najmanje 50 osoba poginulo je u gradovima Damaturu i Potiskum udržavi Jobe, rekao je lokalni policijski komesar Lavan Tanko.U Majduguriju, prestonici države Borno, neimenovani radnik mrtvačnice rekao je da je najmanje 11 tela dopremljeno sa ranama iz vatrenog oružja.U borbama u državi Jobe poginula su najmanje dva viša policijska oficira, dok su u državi Borno bombardovane tri crkve.Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.