Najmanje 35 mrtvih u napadu u centru Kabula

Izvor: Blic, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 35 mrtvih u napadu u centru Kabula

Najmanje 35 avganistanskih policajaca i civila poginulo je u napadu talibanskih boraca na policijski autobus u samom centru Kabula, javile su agencije.

Reč je o najsmrtonosnijem napadu od pada talibanskog režima krajem 2001. godine.

Šef kriminalne policije je kazao da je policija u prvi mah verovala da se radi o bombi podmetnutoj u autobus, ali se sada ne isključuje mogućnost i da je eksploziv aktivirao bombaš samoubica u samom autobusu.

'Istraga je i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u toku i za sada ne znamo' šta je uzrok eksplozije, dodao je on.

U telefonskoj izjavi za Frans pres, portparol talibana izjavio je da taj pokret preuzima odgovornost za 'samoubilački napad iz automobila bombe'.

Autobus, sa 45 mesta, prevozio je policijske instruktore ka policijskoj akademiji.

Kako prenosi izveštač Frans presa, vozilo je potpuno uništeno u eksploziji koja se dogodila ispred glavne policijske stanice u centru grada punom prolaznika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.