Izvor: Blic, 16.Feb.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 32 žrtve eksplozije u Bagdadu

Automobil pun eksploziva raznesen je danas u južnom delu Bagdada, a tom prilikom je poginulo 18 ljudi, a ranjeno najmanje 50, rekli su bezbednosni izvori.

Vozilo je bilo parkirano na ulici punoj garaža sa automobilima na prodaju u oblasti Haj al Šurtathej.

Kako izveštava AFP, ovo je treći napad u bagdadu za tri dana, a saumnja se da iza njih stoji Islamska država.

Napadač-samoubica aktivirao je juče bombu u pik-ap vozilu u predgrađu Bagdada Sadr Siti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ubio 15 ljudi, a ranio 50. Meta su, kao i danas, bili prodavci polovnih automobila.

Islamska država je pojačala kampanju bombaških napada kao odgovor na ofanzivu iračkih snaga uz podršku SAD protiv islamista u gradovima koje su oni zauzeli 2014. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klanica u Bagdadu: 48 poginulo, 50 povređeno u eksploziji auta. Treći napad za 3 dana (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Feb.2017

U eksploziji automobila u iračkom gradu Bagdadu poginulo je 48 a povređeno najmanje 50 osoba...U poslednja tri dana ovo je treća eksplozija sprovedena na isti način...Kao i sve prethodne i današnju ekploziju izveo je bombaš samoubica koji se samodetonirao u južnom šiitskom delu grada, javlja...

Nastavak na Telegraf.rs...

Najmanje 48 žrtve eksplozije u Bagdadu

Izvor: Blic, 16.Feb.2017

Automobil pun eksploziva raznesen je danas u južnom delu Bagdada, a tom prilikom je poginulo 48 ljudi, a ranjeno najmanje 50, rekli su bezbednosni izvori...Vozilo je bilo parkirano na ulici punoj garaža sa automobilima na prodaju u oblasti Haj al Šurtathej...Kako izveštava AFP, ovo je treći napad...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.