Izvor: RTS, 29.Nov.2020, 11:25

Najmanje 30 osoba poginulo u eksplozije automobila-bombe u Avganistanu

U eksploziji automobila-bombe u provinciji Gazni u Avganistanu poginulo je najmanje 30 pripadnika snaga bezbednosti, saopštili su zvaničnici. Broj žrtava mogao bi biti i veći s obzirom na intenzitet i lokaciju eksplozije.
Baz Mohamad Hemat, direktor bolnice u Gazniju, rekao je da je u tu ustanovu prevezeno 30 tela i 24 povređene osobe.

"Sve žrtve su pripadnici snaga bezbednosti", naveo je Hemat.
Eksplozija je bila usmerena na jedinicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << snaga javne zaštite, krilo avganistanskih snaga bezbednosti, saopštili su lokalni zvaničnici.
Oštećeni su civilni objekti zbog čega se strahuje da bi broj žrtava mogao biti i veći.
Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Arian potvrdio je da je došlo do eksplozije automobila-bombe, ali nije pružio dodatne informacije o meti ili mogućim žrtvama.
Niko nije preuzeo odgovornost za napad.
Portparol talibana Zabihulah Mujahid, kada ga je kontaktirao Rojters, nije potvrdio ni negirao odgovornost.
U Avganistanu je tokom poslednjih meseci zabeležen niz bombaških napada, uprkos tome što su u toku mirovni pregovori između Talibana i vlade u Dohi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Desetine stradalih u napadu na avganistansku bazu

Izvor: VOA, 29.Nov.2020

Najmanje trideset pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti poginulo je u napadu automobilom-bombom na vojnu bazu u istočnoj provinciji Gazni, saopštili su zvaničnici Avganistana.  Baz Mohamad Hemat, šef pokrajinskog odeljenja za javno zdravlje, rekao je za Glas Amerike da je u eksploziji povređena...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.