Najmanje 24 osobe povređene u obrušavanju mosta u Finskoj

Izvor: VOA, 11.Maj.2023, 12:23

Najmanje 24 osobe povređene u obrušavanju mosta u Finskoj

HELSINKI - Najmanje 24 osobe, većinom deca, povređene su u četvrtak kada se srušio privremeni pešački most u finskom gradu Espou, nedaleko od glavnog grada Helsinkija, saopštila je spasilačka služba. Povrede nisu bile opasne po život, navodi se u saopštenju bolnice u Helsinkiju. Deca su bila deo grupe učenika osmog razreda koji su se vraćali sa ekskurzije, objavio je finski dnevnik Helsinging Sanomat, citirajući učenika koji nije povređen. Policija je saopštila da je privremeni most izgrađen od šperploče, dok se u toj oblasti gradi. Finski mediji objavili su slike najmanje pet osoba koje leže na zemlji dok im pomažu spasioci, prenosi Rojters.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Srušio se pešački most u Finskoj, povređeno 26-oro dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2023

Najmanje 27 osoba, među kojima je i 26 dece tinejdžerskog uzrasta, povređeno je danas kada se srušio privremeni pešački most u finskom gradu Espou, nedaleko od Helsinkija, saopštila je spasilačka služba.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.