Najmanje 23 osobe poginule u sukobima dva klana u Somaliji

Izvor: Blic, 22.Jan.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 23 osobe poginule u sukobima dva klana u Somaliji

Najmanje 23 osobe su poginule u sukobima izmedju dva plemenska klana oko zemlje u selima Burdinale i Hada-Ogle, u centralnom somalijskom regionu Hiranu, u području prema granici sa Etiopijom, saopštili su danas zvaničnici.

"Sukobi su bili žestoki i pripadnici klanova su upotrebili vojna vozila. Potvrdjena je pogibija 23 osobe, ali broj nastradalih bi mogao da poraste", izjavio je AFP telefonom jedan od žitelja Osman Ahmed.

Drugi žitelj Abdule Muhamed rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su obe strane žestoko naoružane i da sukobi i dalje traju.

Sukobi izmedju plemenskih klanova Dir i Havadle počeli su prošle godine, ali su bili zaustavljeni nakon što su somalijska vojska i pripadnici afričkih mirovnih snaga iz Džibutija intervenisali

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.