Najmanje 19 poginulih u Pakistanu

Izvor: S media, 15.Okt.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 19 poginulih u Pakistanu

Najmanje 19 osoba stradalo je u više napada naoružanih grupa na policijske stanice u Lahoru , na istoku Pakistana, i u samoubilačkom napadu na severozapadu zemlje. U poslednje dve godine u tim napadima je stradalo 2.250 ljudi.

I dalje traju operacije oslobadjanja dva policijska centra za obuku u Lahoru, koji je sa sedam miliona stanovnika, drugi po veličini grad u Pakistanu.

U jutrošnjem napadu na sedište kriminalističke policije u Lahoru poginulo je pet osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << medju kojima tri policajca, saopštila je policija.

"Dvojica ili trojica naoružanih muškaraca uspela su da udju u zgradu gde rade policijski i civilni službenici", rekao je predstavnik policije, dodajući da je policija u medjuvremenu preuzela kontrolu nad zgradom.

Ranije jutros u napadu bombaša-samoubice na policijsku stanicu Kohat, na severozapadu zemlje, poginulo je najmanje osam osoba. Napad se dogodio u blizini plemenskih oblasti glavnog uporišta pakistanskih talibana, koji su povezani sa avganistanskim talibanima i Al-Kaidom.

Ministar unutrašnjih poslova Pakistana Rehman Malik izjavio je danas da najnoviji napadi pobunjenika neće zaustaviti vlasti u borbi protiv terorista.

Pakistan je u poslednje vreme zahvatio talas nasilja bez presedana, a napadi uglavnom bombaša-samoubica povezanih sa talibanskim pokretom i Al-Kaidom gotovo su svakodnevni.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.