Najmanje 18 mrtvih u avionskoj nesreći u Indiji

Izvor: VOA, 08.Avg.2020, 09:54

Najmanje 18 mrtvih u avionskoj nesreći u Indiji

Najmanje 18 ljudi je poginulo kada je avion Er Indije skliznuo sa piste na aerodromu u Kodžikodu i. U avionu, koji je vraćao Indijce iz Dubaija gde su bili zaglavljeni zbog pandemije, bilo je 190 putnika i članova posade. U nesreći su pogiuli i pilot i kopilot, a 16 osoba je teško povređeno. Boing 737 je iskliznuo sa piste na aerodromu Kalikut i praktično se prepolovio. Ministar civilne avijacija Hardip Sing Puri rekao je da je većina putnika spasena zato što se avion nije zapalio.  Najavio je i istragu o uzroku nesreće. Ovo je najgora avionska nesreća u Indiji od 2010. kada je u padu aviona Er Indije u gradu Mangalor poginulo 158 ljudi.    

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U avionskoj nesreći u Indiji poginulo 18 osoba, 120 povređeno

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2020

U avionskoj nesreći u Indiji poginulo je 18 osoba dok je više od 120 povređeno, saopštile su danas tamošnje vlasti novi bilans žrtava...Od povređenih, najmanje 15 je u kritičnom stanju, navele su vlasti grada Kožikode, u indijskoj saveznoj državi Kerala...Putnički avion sa najmanje 185 ljudi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.