Izvor: Glas javnosti, Beta, 01.Jul.2009, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 15 poginulih u eksploziji vagona u Italiji

RIM - Najmanje 15 ljudi  poginulo je pretprošle noći, a 50 ih je povređeno u eksploziji vagona koji je prevozio tečni gas u italijanskom gradu Vijaređo, u Toskani.

Italijanski zvaničnici saopštili su da je zadnji deo voza izleteo sa šina uletevši u naseljeno područje u blizini železničke stanice, što je dovelo do rušenja najmanje dve zgrade i izazvalo požar u širem području.

Na licu mesta, u svojim domovima, poginulo je sedam ljudi, među kojima je i jedno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dete, navode u italijanskoj policiji. U nesreći su poginula još dvojica vozača kamiona, dok je deseta žrtva izgubila život od zadobijenih povreda u gradskoj bolnici.

Lokalni zvaničnici izjavili su italijanskoj televiziji RAI da je u nesreći povređeno najmanje 50 ljudi, od kojih je 35 hospitalizovano sa teškim opekotinama.

„Tela su u takvom stanju da je sada teško identifikovati ih“, izjavio je portparol policije.

Agencija Ansa javila je da je troje dece spaseno iz njihove srušene kuće.

Voz koji je prevozio tečni gas putovao je od grada La Specijena severu zemlje do Pize.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.