Najmanje 15 mrtvih u napadu na šiite u Pakistanu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 15 mrtvih u napadu na šiite u Pakistanu

Najmanje 15 osoba poginulo je a oko 40 je povređeno danas u bombaškom napadu na šiite u pakistanskoj južnoj provinciji Sind, saopštili su tamošnji lokalni zvaničnici, javile su svetske agencije.

"Poginulo je najmanje 15 osoba i više od 36 je povređeno i prebačeno u obližnju bolnicu", izjavio je lokalni zvaničnik Altaf Vagan i dodao da su neki povređeni zbrinuti na licu mesta.

Napad se dogodio u u šiistkom naselju grada Džakobabad.

Pakistan je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << 15. oktobra rasporedio dodatnih 10.000 vojnika i 6.000 oružanih muškaraca po celoj zemlji u cilju sprečavanja verskog nasilja tokom muslimanskog svetog meseca Muharema.

Tokom tog meseca, muslimanski šiiti, koji predstavljaju 20 odsto od 200 miliona stanovnika u Pakistanu, održavaju pomen na imama Huseina, unuka proroka Muhameda.

Proslava i rituali su obično u prošlosti bili praćeni verskim nasiljem sunitskih ekstremista.

Nekoliko hiljada ljudi poginulo je verskom nasilju u Pakistanu poslednjih desetak godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Najmanje 15 mrtvih u napadu na šiite u Pakistanu

Izvor: Akter, 23.Okt.2015

Najmanje 15 osoba poginulo je a oko 40 je povređeno danas u bombaškom napadu na šiite u pakistanskoj južnoj provinciji Sind, saopštili su tamošnji lokalni zvaničnici, javile su svetske agencije.."Poginulo je najmanje 15 osoba i više od 36 je povređeno i prebačeno u obližnju bolnicu", izjavio...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.