Izvor: B92, 07.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 14 ljudi poginulo u Iraku

Bagdad -- U napadu bombaša samoubice na policijski punkt u severnom iračkom gradu Tal Afaru, danas je poginulo najmanje 14 ljudi.

To je novi bilans napada na dan kada je najmanje 25 osoba ubijeno širom Iraka.

U napadu, u kome je eksplodirao kamion pun eksploziva, nastradala su četiri policajca i desetoro civila. Neke od žrtava poginule su kada su se, od siline eksplozije, na njih obrušili delovi okolnih zgrada.

Poverđeno je devet civila i četiri vojnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Bagdadu je danas pronađeno i sedam izrešetanih tela, a veruje se da su osobe ubijene u verskom nasilju u kome se sukobljavaju šiiti i suniti. Iz reke Tigar, u centru Bagdada, izvađena su dva tela, a pet tela je pronađeno u predgrađu prestonice.

Američka vojska je prognozirala da će Ramazan, koji je počeo pre dve nedelje, pratiti porast nasilja u Iraku.

"Nažalost, kao što smo i očekivali, napadi su u stalnom porastu u Bagdadu u poslednjih nekoliko nedelja", rekao je ove sedmice general Vilijam Koldvel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.