Najmanje 10 mrtvih u današnjim napadima u Iraku

Izvor: Studio B, 17.Nov.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 10 mrtvih u današnjim napadima u Iraku

U seriji napada u Iraku danas je ubijeno najmanje 10 ljudi, saopštile su iračke vlasti.

U jednom napadu, u okolini istočnog Bagdada, eksplodirao je automobil-bomba. Meta je bila policijsko patrolno vozilo koje je u tom trenutku prolazilo, ali niko od policajaca nije poginuo. Poginula su, međutim, tri civila a ranjeno je 10.   

Napad se dogodio i u gradu Sadru, gde je u eksploziji automobila-bombe ubijena jedna osoba i ranjeno 11 ljudi. Troje mrtvih bilo je u eksploziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << bombe na jugozapadu Iraka, u mestu Radvanija. Bomba je eksplodirala na pijaci, a u tom napadu ranjeno je 10 ljudi. Dvoje ljudi poginulo je u eksploziji bombe u blizini vojne patrole u gradu Tarmijahu, oko 50 kilometara severno od Bagdada. U tom napadu ranjeno je pet ljudi.   

U gradu Madainu, 20-ak kilometara južno od Bagdada, u napadu je ubijen jedan pripadnik sunitske milicije koja se bori protiv Al Kaide. Nasilje u Iraku za poslednjih nekoliko meseci najveće je od 2008. godine. Pre nezvaničnim podacima, od početka novembra u toj zemlji ubijeno je 57 ljudi, a prema podacima UN od aprila je poginulo više od 5.500.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje desetoro mrtvih u današnjim napadima u Iraku

Izvor: Blic, 17.Nov.2013

U seriji napada u Iraku danas je ubijeno najmanje deset ljudi, saopštile su iračke vlasti. ..U jednom napadu, u okolini istočnog Bagdada, eksplodirao je automobil-bomba. Meta je bila policijsko patrolno vozilo koje je u tom trenutku prolazilo, ali niko od policajaca nije poginuo. Poginula su, međutim,...

Nastavak na Blic...

Najmanje 10 mrtvih u Iraku

Izvor: Akter, 17.Nov.2013

U seriji napada u Iraku danas je ubijeno najmanje 10 ljudi,a više njih je ranjeno

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.