Najbogatiji čovek na svetu doputovao u Makedoniju

Izvor: Blic, 01.Apr.2012, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbogatiji čovek na svetu doputovao u Makedoniju

Najbogatiji čovek na svetu meksički telekomunikacioni magnat Karlos Slim doputovao je u Makedoniju, gde će učestvovati na konferenciji o informacionim tehnologijama.

Slima je na skopskog aerodromu dočekao makedonski premijer Nikola Gruevski, a nakon kratkog razgovora meksički magnat je otputovao u Ohrid, gde će sutra predsedavati sastankom Komisije za digitalni razvoj koju su osnovale Međunarodna telekomunikaciona unija i UNESKO.

Makedonski ministar za informatičko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << društvo Ivo Ivanovski, koji je sa Gruevskim dočekao Slima, kaže da Makedonija očekuje dosta od meksičkog magnata posebno u realizaciji projekata u sektorima energetike, rudarstva i telekomunikacija.

Ivanoski je rekao da Slim do sada nije investirao u Evropi, ali da je zainteresovan za proširenje biznisa.

Konferencija o informacionim tehnologijama će trajati do 2. aprila i prvi put se održava u regionu jugoistočne Evrope, budući da su raniji sastanci održavani u Ženevi, Njujorku ili Parizu.

U Ohrid su doputovali i izvršni direktori nekoliko svjetskih kompanija iz oblasti informatičkog društva poput Intela, Eriksona, Huaveja.

Prema magazinu "Forbs", bogatstvo sedamdesetdvogodišnjeg meksičkog biznismena libanskog porekla procenjuje se na oko 69 milijardi dolara.

Slim je svoje bogatstvo stekao u sektorima telekomunikacija, trgovine, finansija, sirovina i energetike.

On je predsednik i glavni izvršni direktor telekomunikacione kompanije "Telmeks" i "Amerika Movil".

Poseduje imovinu i u drugim meksičkim kompanija, ali i lanac robnih kuća "SAKS", a izdavač je i "Njujork tajmsa".

Slim je i poznati filantrop, a preko svoje fondacije u Meksiku investira u modernizaciji škola, uvođenju informacijskih i telekomunikacionih tehnologija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najbogatiji čovek na svetu u Ohridu

Izvor: BKTV News, 01.Apr.2012

Meksički biznismen Karlos Slim, čije bogatstvo prema podacima magazina Forbs vredi 69 milijardi dolara, doputovao je u Makedoniju.. Iz makedonskog Ministarstva informatike je saopšteno da najbogatiji čovek na svetu ne želi veliku pažnju medija, pa je zatražio da se ne objavljuju detalji oko njegovog...

Nastavak na BKTV News...

NAJBOGATIJI BIZNISMEN KARLOS SLIM STIGAO U OHRID

Izvor: Kurir, 01.Apr.2012

Boraviće u jednom od najluksuznijih apartmana u hotelu Ineks Gorica, desetak kuvara će za njega spremati makedonsku hranu, popiće makedonsko vino, a zasladiće se ohridskom tortom, napravljenom po tradicionalnom receptu..OHRID -  Meksički biznismen Karlos Slim, čije bogatstvo prema podacima magazina...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.