Izvor: B92, 22.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava mogucnosti zaustavljanja teroristickih napada

Gaza -- Osnivac palestinskog militantnog pokreta Hamas Ahmed Jasin najavio je da je ova organizacija spremna da razmotri zaustavljanje samoubilackih napada na Izraelce ukoliko se Izrael povuce iz gradova na Zapadnoj obali, a njegova vojska zaustavi "agresiju, razaranje kuca, oslobodi zatvorenike i obustavi ubistva". ali nije pojasnio da li ce novi stav biti primjenjivan samo geografski.

Jasin, koji i duhovni vodja Hamasa, nije pojasnio na kojim podrucjima bi ovaj pokret prekinuo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samoubilacke napade.

Na meti Hamasovih pripadnika i bombasa samoubica nalaze se Izraelci i na teritoriji Izraela, ali i na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, teritorijama koje je Izrael okupirao u Bliskoistocnom ratu 1967. godine. Hamas se protivi pravu na postojanje Izraela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.