Nagraditi lovce koji odstrele šakale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagraditi lovce koji odstrele šakale

Poslednjih nekoliko godina u Vojvodini ima sve više šakala. Prave veliku štetu na lovištima, a neretko dolaze i do kuća, gde se pare sa domaćim psima. Lovci dobro znaju kakva je napast šakal, a da bi ih istrebili očekuju pomoć lokalnih samouprava.

Iskusni lovci kažu da šakala nije lako uloviti, oni su veoma oprezni. Bačkopalanački lovac Igor Zolnjan, uspeo je da, za jedno veče odstreli čak tri šakala.

''Kod svih divljih životinja, šakala, vuka, divlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svinje, ženke su vođe čopora. Ona je pobegla, a tri šakala iz čopora sam ustrelio sa tri metka. Bili su udaljeni 200, 250 metara kruga. Retke su prilike da lovac odstreli tri šakala u jednom lovu. Poslužilo me je dobro oko i lovačka sreća'', priča za RTV lovac.

Bačka Palanka je lovište, koje gazduje sa 19.000 hektara. Igor je do sada ulovio trideset i osam šakala.

''Šakala u Vojvodini zovu-vuk iz trske. Lovci to znaju, on nema prirodnog neprijatelja. Viđao sam čopore po osam komada. Čovek to mora da doživi, jako zavijaju, neprijatno je. Imamo slučaj, kada se u Vinkovcima, šakal pario sa domaćim psom, dobijamo divlje pse'', ističe on.

Šakal je ozbiljan predator. Lovi zečeve, fazane, jerebice, prepelice. Lokalna samouprava, trebalo bi da stimuliše lovce koji odstrele šakala. Primera radi, u Zrenjaninu, lovac koji ulovi šakala, od grada dobije pet hiljada dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nagraditi lovce koji odstrele šakale

Izvor: BackaPalankaInfo.com, 26.Sep.2017, 00:44

Poslednjih nekoliko godina u Vojvodini ima sve više šakala. Prave veliku štetu na lovištima, a neretko dolaze i do kuća, gde se pare sa domaćim psima. Lovci dobro znaju kakva je napast šakal, a da bi ih istrebili očekuju pomoć lokalnih samouprava. Iskusni lovci kažu da šakala nije lako uloviti,...

Nastavak na BackaPalankaInfo.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.