Nagorno-Karabah: Azerbejdžanske snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2020, 14:00

Nagorno-Karabah: Azerbejdžanske snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo

Državna služba za vanredne situacije Nagorno-Karabaha saopštila je da su azerbejdžanske oružane snage upotrebile ratno vazduhoplovstvo u karabaškom gradu Martuni.
„Azerbejdžanska strana takođe je prekršila primirje u mirnim naseljima. Neprijatelj je upravo upotrebio vojnu avijaciju protiv grada Martuni, grubo narušivši sporazum o humanitarnom prekidu vatre“, navodi se u saopštenju službe. Međutim, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana demantovalo je optužbe o upotrebi avijacije. „Vest koju je jermenska strana objavila o upotrebi vojne avijacije u Azerbejdžanu nije tačna i predstavlja dezinformaciju“, saopštila je pres-služba azerbejdžanskog Ministarstva odbrane. Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.